Catherine Poissonier

Catherine Poissonnier

Vanuit mijn brede achtergrond help ik individuen en bedrijven bij persoonlijke en professionele groei.
Mijn ervaringen als leidinggevende, psycholoog, market researcher en prof in Gent zet ik nu in om met teams, of met jou als individu te werken, vanuit respect voor jezelf, respect voor de andere en verantwoordelijkheid nemen over al je acties.

Lees Meer

Ik studeerde Klinische Psychologie aan de V.U.B. en later Marketing Management. Verder heb ik me ook bezig gehouden met de studie van de werking van de hersenen en hoe prikkels door taal en ervaringen ons gedrag beïnvloeden en sturen. De studie van mensen is nog in volle ontwikkeling.  Ik zoek permanent naar recent ontdekte wetmatigheden die me kunnen helpen om met mensen te werken.

Aan twee hogescholen doceerde ik psychologie, personeelsbeleid, marketing management en inkoopbeleid. Voor internationale en nationale bedrijven en non-profit organisaties deed ik marketing research en verzorgde ik trainingen op het vlak van communicatie, samenwerking, veranderingsprocessen, klantgericht handelen, ergonomie, coachen en evalueren van medewerkers.

Tijdens mijn market research-carrière leerde ik het bedrijfsleven van nationale en internationale bedrijven kennen. Ik bleef opleidingen volgen die me nu toelaten om managers op een krachtige wijze te coachen. Ik werd op deze manier de psycholoog-coach die vanuit een degelijke kennis van het bedrijfsleven managers doet evolueren en hen helpt om hun doelen te bereiken en goede leiders te worden: slagvaardig, met kennis van zaken, doelgericht en in lijn met de eigen waarden.

Ik blijf leren van het leven en blijf mijn coachend werk en trainingen optimaliseren via het volgen van opleidingen en workshops. Op deze manier laat ik me telkens weer inspireren door boeiende mensen die ontwikkeling belangrijk vinden. Centraal in mijn werk staat de integratie van do-ing en be-ing. Ik leg bij mijn werk zowel de focus op intellect/ denken als op emoties en handelen. Trefwoorden binnen mijn werk zijn ontwikkeling, kracht, verantwoordelijkheid, keuzes, balans, positieve intenties, betrokkenheid, enthousiasme, mildheid en vastberadenheid. Coaching en een training volgen zie ik als een geschenk aan jezelf.

Referenties

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig uitnodigingen en nieuws van Improve.