Not Lonely @ Top

Als CEO/stichter van een onderneming is het erg belangrijk je met goede mensen te omringen. Je kan immers niet alles alleen doen, laat staan alles weten. Daarom ben ik ook erg tevreden over mijn samenwerking met Catherine, wiens hulp mij toeliet onze fusieplannen helder te zien en aan anderen uit te leggen.

Ach ja, zo’n fusie hakt er wel op in hoor. Onze eerste gesprekken gingen dan ook niet zozeer over het zakelijke, maar over mijn gemoedstoestand. Het verbaast me nog steeds dat deze door een andere communicatie te hanteren, verbeteren kon. Taalpatronen wijzigen, de etymologie van woorden, allemaal een kolfje naar de hand van Catherine. Ik vermoed dat ook mijn Raad van Bestuur haar – zonder het zelf te weten – dankbaar is dat ik gaandeweg leerde overleggen en bespreken in plaats van overtuigen.

Nu zijn we een half jaar later en de fusie is een feit. Toch zie ik dat niet als de grootste verdienste van Catherine. Het was zeker knap dat zij als leek in mijn business toch voldoende inzicht in de processen had om me te begeleiden. Maar wat zij me als veilige outsider geleerd heeft, is om dieper in mijn gevoel te gaan. Extreme gevoelens zijn best ok, ze worden wel een issue wanneer je er te lang in blijft hangen. Ik kon nooit het belang van onderstaande aantekening inschatten toen ik ze maakte, maar geloof me: ze kan jouw kijk op het leven danig veranderen.

43-jarige CEO


Related posts

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig uitnodigingen en nieuws van Improve.