We laten elkaar niet los.

Bij een kop koffie koos ik gisteren wie ik even zou groeten, per telefoon of per mail. Om in de praktijk te zetten wat onze Minister van Volksgezondheid zei: we mogen elkaar niet vastpakken, maar we laten elkaar niet los.

Per mail dan maar. Wie heb ik lange tijd niet meer gezien, noch gehoord, ook al waren we ooit close?

Ik mailde vriendin D. Zestien jaar geleden volgden we samen de opleiding NLP (Neurolinguistic Programming). We werden vrienden en vierden meermaals de overgang van Oud naar Nieuw. We genoten van het wetenschapsmuseum in Valencia.  In Helsinki bevroren onze tenen haast bij het monument van de componist Jean Sibelius en we aten chocolate con churros in Jerez de la Frontera. De langste trip samen was China. Waarvoor is China ook alweer bekend? (haha)

En prompt kreeg ik van haar een mailtje terug. Haar woorden: inderdaad… long time no see … maar ik ben je nog niet vergeten en heb goede herinneringen aan al wat we gedeeld hebben. 

En verder: Ik las ook dat je fysieke problemen hebt of gehad hebt met je hart, het toeval wil dat ik een paar maanden geleden toen ik op het net op zoek was naar iets anders, een titel van een boek tegenkwam dat in mijn geheugen is blijven hangen. Waarschijnlijk ken je het al, maar ik geef het mee in het geval van niet. Het is het boek Hart voor Vrouwen, geschreven door cardioloog Angela Maas. Naar verluidt is het hart van een vrouw wezenlijk anders dat dat van een man, maar wordt de vrouwelijke hartpatiĆ«nt nog te veel langs de mannelijke meetlat gelegd.

Dus ze las me wel. Wist ik niet. D. behoort tot de groep van mensen die berichten op FB en Instagram leest, niet liket, en zelf geen persoonlijke updates post. Er zal wel een naam voor bestaan.

En dat boek. Of ik dat al had? Ja, dus. Zo zie je maar, hoe je zelfs zonder het te weten blijft leven in de hoofden van sommige mensen. Je hoeft maar zelf even dag te zeggen, en je krijgt een warme mail terug.

Zo laten we elkaar niet los. 

Boek met koffie

Related posts

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang regelmatig uitnodigingen en nieuws van Improve.